Prirodan dodatak ishrani razvijen u Izraelu
Insulin
Podstiče vraćanje prirodnog insulina u krvotok
Želja za šećerom
Smanjuje želju za šećerima i ostalim ugljenim hidratima
Nivo energije
Povećava dnevni nivo energije
Varenje
Poboljšava varenje i metabolizam
Nivo šećera u krvi
Osigurava optimalan i uravnotežen nivo šećera u krvi
Gubljenje kilaže
Pomaže u zdravom gubljenju kilaže
NAKON VIŠE MESECI KORIŠĆENJA POBOLJŠAVA LIPIDNI STATUS
Šta je CuraLin?
CuraLin je 100% prirodan dodatak ishrani namjenjen ljudima koji hoće da održavaju normalan nivo šećera u krvi a da pri tom uživaju u svakodnevnim životnim aktivnostima.
Svaka CuraLin kapsula je proizvedena po principima ajurvede, medicine stare hiljadama godina, u kombinaciji sa savremenom tehnologijom.
Koristeći samo premium sastojke stvorili smo proizvod koji je u potpunosti bezbjedan po zdravlje. Proizvodni proces je urađen po GMP i ISO 9001 standardu, dok kontrole kvaliteta urađene od strane nezavisnih institucija dodatno potvrđuju da je proizvod siguran i veoma kvalitetan.
CuraLin je napravljen od 9 prirodnih sastojaka. Nastavi na dole da saznaš više o formuli.
9 rijetkih i moćnih biljaka
sastavljenih u jednoj kapsuli
Rizom kurkume
Kurkuma se hiljadama godina koristi u indijskoj i kineskoj medicini za liječenje dijabetesa, a na našem podneblju se sve češće upotrebljava kao začin ili kao sastavni dio prirodnih suplemenata baziranih na glavnim benefitima ove biljke. Sadrži širok spektar antioksidansa, ima antivirusna, antibakterijska, antimikotička, antikancerogena, i anti-upalna svojstva. Gaji se u tropskim i suptropskim regionima, a najveći svjetski proizvođač kurkume je Indija. Brojna istraživanja su pokazala da njen glavni sastojak kurkumin ima blagotvoran uticaj na više od 500 različitih oboljenja, a studije su dokazale da ima sposobnosti da snižava nivo glukoze i leči komplikacije dijabetesa.
Plod gorke dinje
Prirodno stanište joj je na Dalekom istoku, Karibima i Istočnoj Africi. Tradicionalno se upotrjebljavala pri liječenju peptičnog čira, psorijaze, astme, za tretman kožnih infekcija, kao i za regulisanje problema sa gastrointestinalnim traktom i hipertenzijom i to vjekovima unazad. Zbog svog blagotvornog uticaja na organizam posljednjih decenija ona postaje sve zastupljenija i u zapadnjačkoj ishrani i kao jedan od prirodnih načina za tretiranje dijabetesa. Poslednje kliničke studije su dokazale da ima veoma blagotvorni uticaj na dijabetes.
Sjeme piskavice
Kolokvijalno se naziva i „grčko sijeno“, a raste u Aziji, na Bliskom istoku i evropskim zemljama. U narodnoj medicini je korišćena za ublažavanje respiratornih infekcija, pošto je poznato da biljka posjeduje antimikrobno, antioksidativno, antidijabetičko, kao i antitumorsko dejstvo. Sjeme piskavice usporava apsorpciju ugljenih hidrata iz digestivnog sistema, utiče na zdravlje flore, pozitivno utiče na regulisanje tjelesne težine, glikemiju i oksidaciju jetre.
Plod amle
Ova biljka se može naći na staništima širom Azije i Afrike. Koristila se veoma često u tradicionalnoj istočnjačkoj medicini, a naročito u tretiranju poremećaja ishrane poput zatvora, anoreksije, ali i kod različitih upalnih procesa. Pokazala se efikasna i protiv kašlja, hemoroida, groznice i još mnogo toga. Kliničke studije su potvrdile da aktivni sastojak ove biljke tanoid djeluje na ćelije pankreasa i obnavlja njihovu funkciju.
Herba biljke svertije
Ova biljka uglavnom raste na Himalajima i veoma je gorkog ukusa. U tradicionalnoj medicini se koristila zbog poremećaja u funkcionisanju jetre, ali i za tretiranje malarije. Postoje zapisi koji otkrivaju njenu široku medicinsku upotrebu u Indiji, a potom se pojavljuje i u farmakološkim spisima u Britaniji i SAD. Kliničke studije su dokazale da ova biljka ima direktan efekat i na dijabetes i to tako što utiče na aktivaciju ćelija pankreasa, što rezultira lučenjem insulina, kao i na smanjenje apsorpcije glukoze iz digestivnog sistema. Zahvaljujući svim ovim osobinama i jeste jedan od ključnih sastojaka CuraLin prirodnih kapsula za dijabetes.
List srebrne svilenice
Uglavnom se nalazi u području Tropske Azije, Kine, na Arapskom poluostrvu, Africi i Australiji. U tradicionalnoj medicini se upotrjebljava u liječenju astme, raznih upala i kod očnih tegoba. Klinički je dokazano da se njen sastojak saponin povezuje sa receptorima slatkog ukusa na jeziku, da spriječava njihovu aktivnost, smanjujući tako intenzitet žudnje za slatkom hranom, kao što rade i mnogi suplementi u ishrani čija je uloga da zamjene šećer. Ubrzava oslobađanje insulina iz ćelija pankreasa, kao i apsorpciju ugljenih hidrata te tako omogućava produženi osjećaj sitosti čime posredno utiče i na gubitak kilograma.
Rizom biljke kutki
Biljka koja se kolokvijalno naziva i „nepalski kutki” raste na Himalajima, uglavnom iznad 3.600 metara nadmorske visine. Prirodno stanište joj je Nepal, ali i sjeveroistočna Indija, zapadna Kina, Butan i sjeverni Mjanmar. U tradicionalnoj ajurvedskoj medicini se koristila za liječenje širokog spektra bolesti poput bolesti jetre i srca, groznica, oboljenja urinarnog, respiratornog i gastrointestinalnog trakta, bolesti krvi, za tretmane kožnih ekcema, viteliga, i još mnogo toga. Studije su dokazale da ima blagotvorni uticaj i na dijabetes.
Plod jambolanske šljive
Prirodno stanište ove biljke je Tropska Amerika i Australija, i u davninama se koristila za liječenje grlobolje, bronhitisa, astme, žuči, dizenterije, čira, kao diuretik, za zarastanje rana, uklanjanje nečistoća iz krvi i još mnogo toga. Tokom posljednjih 125 godina istraživanja, mnogo pre otkrića insulina, naučnici su došli do zaključka da seme jambolanske šljive pomaže ljudima koji imaju povišen nivo šećera u krvi što je potom dokazano i kroz studije, zbog čega se i nalazi u sastavu CuraLin suplementa za dijabetes.
Kora cimeta
Ova dobro nam poznata biljka, koja se na našem podnebljima koristi kao neizostavan začin, raste uglavnom na teritorijama Šri Lanke i u južnim dijelovima Indije. U istočnjačkoj narodnoj medicini se upotrijebljavao kao lek za respiratorne, digestivne i ginekološke bolesti. A danas su studije pokazale da ima blagotvorno dejstvo i na dijebetes. Cimet dokazano utiče na umanjenje gubitka težine koji je uzrokovan dijabetesom, na snižavanje glukoze u krvi natašte, na smanjivanje LDL i povećanje HDL holesterola, a ima blagotvorne efekte na neuropatije i nefropatije.