CuraLife

Holding heart
Zanimljivosti

Pet načina da se izborite sa dijabetesom tip 2

Ne morate odmah da se uplašite ili da se osjećate bespomoćno. Iako su ova i njima slična osjećanja normalna, ipak postoji nada da ćete izbjeći dijabetes.
Postoje dokazano efektivni načini kojima se nastanak i razvoj dijabetesa može spriječiti ukoliko se blagovremeno primijene.

Pročitaj više
Glazirane šargarepe u šatou
Recepti

Zdrava poslastica

Želite uživati u praznicima,a istovremeno probati nešto novo?

Predstavljamo vam recept koji će probuditi sva vaša čula, a istovremeno nahraniti vaše tijelo zdravim i poželjnim namjernicama.

Pročitaj više
diabetesa tip 2
Zanimljivosti

Kako da preduprijedite razvoj diabetesa tip 2

Ukoliko Vam je doktor rekao da imate pred-dijabetes, ili granični dijabetes, sigurno ste se zapitali šta to tačno znači?
Vjerujem da se osjećate istovremeno uplašeno i beznadežno.
Ne očajavajte! Postoji bar 5 dokazano efikasnih načina da spriječite razvoj dijabetesa tip 2.

Pročitaj više
porodični život sa zdravim navikama
Zanimljivosti

Diabetes tip 2 i porodični život sa zdravim navikama

Kada dobijete dijagnozu dijabetes tip 2 ubrzo shvatite da se i vaša porodica mora prilagoditi novonastaloj situaciji i promjenama životnog stila.
Podrška porodice je najvažnija u procesu svakodnevne kontrole dijabetesa i izbjegavanja zdravstvenih problema vezanih za oboljenje.

Pročitaj više
Dočekajte spremno zimu sa dijabetesom
Zdravlje

Dočekajte spremno zimu sa dijabetesom

Hladni dani su pred nama, tamni i kratki, ipak bez obzira na niske temperature i loše vrijeme, važno je da brinemo o sebi tokom dugih zimskih mjeseci kada nas sve tjera na to da se ušuškamo ispod ćebeta i posegnemo za jakom i masnom hranom.

Pročitaj više
Turmeric powder
Ishrana

KURKUMA I DIJABETES

Ako vam kažemo da jedna ljekovita biljka može sniziti vaš nivo šećera u krvi, zaštititi vaš vid i bubrege, olakšati bolove, smanjiti rizik od kancera i poboljšati vaš seksualni život- da li biste nam povjerovali?

Pročitaj više