CuraLife

Dočekajte spremno zimu sa dijabetesom
Zdravlje

Dočekajte spremno zimu sa dijabetesom

Hladni dani su pred nama, tamni i kratki, ipak bez obzira na niske temperature i loše vrijeme, važno je da brinemo o sebi tokom dugih zimskih mjeseci kada nas sve tjera na to da se ušuškamo ispod ćebeta i posegnemo za jakom i masnom hranom.

Pročitaj više
Turmeric powder
Ishrana

KURKUMA I DIJABETES

Ako vam kažemo da jedna ljekovita biljka može sniziti vaš nivo šećera u krvi, zaštititi vaš vid i bubrege, olakšati bolove, smanjiti rizik od kancera i poboljšati vaš seksualni život- da li biste nam povjerovali?

Pročitaj više
Simptomi dijabetesa na koži
Zdravlje

Simptomi dijabetesa na koži

Kada dobijete dijagnozu dijabetes tip 2, i dalje možete voditi normalan život. Promjene se ogledaju u načinu ishrane i praćenju stanja, kao i prilagođavanju aktivnosti i usvajanje zdravih navika prilagođenih novonastalom stanju vašeg organizma.

Pročitaj više
Kraljica jeseni - Bundeva
Ishrana

Vrijeme je za kraljicu jeseni – Bundevu

Ukoliko želite ojačati svoj imunitet odabraćete bundevu jer sadrži gvožđe,folnu kisjelinu,bogata je oksidantima i vitaminima A i C. Pored svih navedenih benefita brojna ispitivanja pokazala su da bundeva ima blagotvoran uticaj na dijabetes-snižava nivo glukoze , stimuliše proizvodnju insulina i regeneriše oštećene ćelije pankreasa.

Pročitaj više
DIJABETES TIP 2 I TRUDNOĆA
Zanimljivosti

DIJABETES TIP 2 I TRUDNOĆA

Ukoliko već imate dijagnozu dijabetes tip 1 ili 2 najprije se obratite svom doktoru kako bi prije planirane trudnoće regulisali nivo šećera u krvi ili, ukoliko postoje, pozabaviti se komplikacijama izazvanim dijabetesom.

Pročitaj više
Čokoladni sladoled za dijabetičare
Ishrana

Čokoladni sladoled za dijabetičare – recepti

Sladoled je omiljena ljetnja poslastica, postoji bezbroj verzija ovog slatkiša, ipak neke verzije su zdravije od drugih.

Kada pričamo o zdravijoj verziji ove poslastice, obično mislimo na domaće varijante pripremljene kod kuće

Pročitaj više