Female Kneading Dough

Da li znate da su hobiji dobri za vaše fizičko i mentalno zdravlje?

Da li znate da su hobiji dobri za vaše fizičko i mentalno zdravlje? Da li ste već odabrali neki hobi?

Donosimo vam predloge koji su odlični za zdravlje vašeg metabolizma.

Hodanje

 

Hodanje je jednostavan i lak način da poboljšate svoj metabolizam i zdravlje,uopšte.

Svve što vam je potrebno je dobar par udobne obuće i motivacija.

Kada hodamo,naše tijelo koristi energiju kako bi pokretalo mišiće, što doprinosi poboljšanju našeg metabolizma. Fizička aktivnost je poželjna, a hodanje je najjednostavniji način da budemo aktivni bez prevelikog truda i osjećaja zamora.

Osim što smo fizički aktivni, možemo istovremeno uživati u prirodi i razbistriti um tokom opuštajuće šetnje.

Bilo da odaberete kratku neobaveznu šetnju u okolini vaše kuće, ili se odlučite za zahtjevniju šetnju u prirodi, na oba načina doprinosite poboljšanju svog metabolizma.

Plesanje

 

Ko to ne voli da pleše? Nije važno da li idete u školu plesa ,slsa bar ili jednostavno pustite muziku u svom domu ples je odličan način za poboljšanje metabolizma i mali zabave istovremeno.

Ples može biti i odličan način da se zbližite sa svojim partnerom!

Neovisno od nivoa vašeg iskustva, pronađite stil koji vam prija, obujte svoje cipele za ples i pokrenite se!

Kuvanje

 

Kuvanje nije samo odličan način da pripremite ukusna jela i povežete se sa dragim osobama, to je i odličan način da poboljšate svoj metabolizam.

Priprema hrane kod kuće vam daje slobodu i kontrolu nad sastojcima, začinima i porcijama. Možete ih prilagoditi svom ukusu i potrebama. Osim što ćete uživati i zabaviti se tokom samog procesa pripreme, priredit ćete sebi obrok po volji i ukusu.

Joga

 

Joga je relaksirajuća vježba koja je odlična za zdravlje vašeg metabolizma. Kada se odlučite za praktikovanje joge vaše tijelo će koristiti energiju da se održi u određenim pozicijama i izvodi zahtjevne pokrete, što takođe doprinosi pospješenju vašeg metabolizma. Osim pomenutih benefita, poboljšaćete fleksibilnost svog tijela i smanjit ćete nivo stresa-oboje utiče pozitivno na vaše zdravlje.

Društvene igre

 

Zapitaćete se kako to društvene igre utiču na metabolizam, a ne podrazumijevaju fizičku aktivnost?

Iznenađujuće, društvene igre osim što predstavljaju odličan način da provedete vrijeme sa svojom porodicom, zavaban su način da poboljšate svoj metabolizam.

Sam proces igranja, osjećanje uzbuđenosti i zabave može da učini čuda vašem raspoloženju i hormonima,a sve to zajedno utiče na dobrobit metabozma.

Kao što vidite, postoji mnogo načina da poboljšate svoj metabolizam. Odaberite ono što volite i uživajte u blagodetima!

Započni zdraviji život danas

Povezani članci

Ishrana

Dijabetes tip 2 – Riba i plodovi mora

Zahtjevno je i teško napraviti sve izmjene u životnom stilu i navikama koje dijagnoza dijabetes tip 2 zahtijeva.
Ipak, nakon povećane fizičke aktivnosti, prilagođavanja i odabiru odgovarajuće terapije, posljednji korak nije toliko zahtjean. Uvrstite više ribe i morskih plodova u svoju ishranu i jednostavno poboljšajte svoje zdravlje.