Female Kneading Dough

Da li znate da su hobiji dobri za vaše fizičko i mentalno zdravlje?

Da li znate da su hobiji dobri za vaše fizičko i mentalno zdravlje? Da li ste već odabrali neki hobi?

Donosimo vam predloge koji su odlični za zdravlje vašeg metabolizma.

Hodanje

 

Hodanje je jednostavan i lak način da poboljšate svoj metabolizam i zdravlje,uopšte.

Svve što vam je potrebno je dobar par udobne obuće i motivacija.

Kada hodamo,naše tijelo koristi energiju kako bi pokretalo mišiće, što doprinosi poboljšanju našeg metabolizma. Fizička aktivnost je poželjna, a hodanje je najjednostavniji način da budemo aktivni bez prevelikog truda i osjećaja zamora.

Osim što smo fizički aktivni, možemo istovremeno uživati u prirodi i razbistriti um tokom opuštajuće šetnje.

Bilo da odaberete kratku neobaveznu šetnju u okolini vaše kuće, ili se odlučite za zahtjevniju šetnju u prirodi, na oba načina doprinosite poboljšanju svog metabolizma.

Plesanje

 

Ko to ne voli da pleše? Nije važno da li idete u školu plesa ,slsa bar ili jednostavno pustite muziku u svom domu ples je odličan način za poboljšanje metabolizma i mali zabave istovremeno.

Ples može biti i odličan način da se zbližite sa svojim partnerom!

Neovisno od nivoa vašeg iskustva, pronađite stil koji vam prija, obujte svoje cipele za ples i pokrenite se!

Kuvanje

 

Kuvanje nije samo odličan način da pripremite ukusna jela i povežete se sa dragim osobama, to je i odličan način da poboljšate svoj metabolizam.

Priprema hrane kod kuće vam daje slobodu i kontrolu nad sastojcima, začinima i porcijama. Možete ih prilagoditi svom ukusu i potrebama. Osim što ćete uživati i zabaviti se tokom samog procesa pripreme, priredit ćete sebi obrok po volji i ukusu.

Joga

 

Joga je relaksirajuća vježba koja je odlična za zdravlje vašeg metabolizma. Kada se odlučite za praktikovanje joge vaše tijelo će koristiti energiju da se održi u određenim pozicijama i izvodi zahtjevne pokrete, što takođe doprinosi pospješenju vašeg metabolizma. Osim pomenutih benefita, poboljšaćete fleksibilnost svog tijela i smanjit ćete nivo stresa-oboje utiče pozitivno na vaše zdravlje.

Društvene igre

 

Zapitaćete se kako to društvene igre utiču na metabolizam, a ne podrazumijevaju fizičku aktivnost?

Iznenađujuće, društvene igre osim što predstavljaju odličan način da provedete vrijeme sa svojom porodicom, zavaban su način da poboljšate svoj metabolizam.

Sam proces igranja, osjećanje uzbuđenosti i zabave može da učini čuda vašem raspoloženju i hormonima,a sve to zajedno utiče na dobrobit metabozma.

Kao što vidite, postoji mnogo načina da poboljšate svoj metabolizam. Odaberite ono što volite i uživajte u blagodetima!

Započni zdraviji život danas

Povezani članci

Vodič za povećanje nivoa energije sa visokohranjivim namjernicama
Ishrana

Vodič za povećanje nivoa energije pomoću hranjivih namjernica

Održavanje nivoa energije tokom dana igra ključnu ulogu za vitalan i produktivan život. Iako kofein i šećer mogu pružiti kratak nalet energije, njihovi efekti su kratkotrajni i mogu ometati produktivnost na duže staze. Umjesto toga, fokusiranje na konzumaciju pravih namjernica može prirodno i konzistentno povećati nivo energije. Evo korisnog vodiča o izboru hrane koja može poboljšati nivo energije i napuniti vaše tijelo.

Diabetes tip 2 10 savjeta za Samoupravljanje
Zanimljivosti

Diabetes tip 2 – 10 savjeta za Samoupravljanje

Ukoliko imate dijagnozu Dijabetes tip 2, vaš ljekar i ostali medicinski savjetnici će blisko sarađivati sa vama i olakšati vam da održavate nivo šećera u krvi pod kontrolom.

Dijabetes tip 2 i alergije
Zdravlje

Dijabetes tip 2 i alergije

Iako alergije nemaju direktan uticaj na dijabetes, to jest na nivo šećera u krvi, neki ljekovi koji se koriste kao terapija za alergije mogu itekako uticati na nivo glukoze u krvi.