Budućnost kontrolisanja i života sa dijabetes tip 2

Kada dobijete dijagnozu dijabetes tip 2 veoma je važno da se posvetite istraživanju i pažljivo se informišete o tome šta ova dijagnoza predstavlja. Proučavajući istoriju dijabetesa, simptome i karakteristike bićete unaprijed pripremljeni i svjesni svojh potreba i načina kontrolisanja stanja u kom ste se našli.

Šta nam budućnost donosi? Način na koji kontrolišemo naše stanje, kako se naše tijelo osjeća i način na koji ćemo kontrolisati svoju dnevnu rutinu-od ishrane, vježbanja i drugih svakodnevnih aktivnosti mijenja se svakodnevno u korak sa tehnološkim dostignućima.

Navešćemo neke primjere onoga što možemo očekivati u budućnosti.

Aplikacije i pametni telefoni

Postoje brojne aplikacije koje su jako korisne za osobe sa dijagnozom dijabetes tip 2.  To su aplikacije koje prate potrebe dijabetičara i onih koji se nalaze u pred-dijabetes fazi. Aplikacije koje broje vaše kalorije, vode evidenciju o unosu količine i vrste hrane na dnevnom nivou. Zatim aplikacije koje vam mogu ponuditi najbolji režim vježbanja prema vašim potrebama i ciljevima, i tako dalje. Osim što su nam dostupne na našem telefonu, jednostavne su za korišćene, prilagođene za svakodnevnu upotrebu i dostupne nama 24 sata dnevno.

Glukometri

Napredna rješenja za praćenje nivoa gluoze u krvi su sve prisutnija na svjetskom tržištu. Mogu se naći u raznim oblicima: uređji za nošenje koji po nivou znoja mogu pratiti promjene u nivou glukoze u vašem tijelu, kontaktna sočiva, pa čak i tetovaže koje prateći nivo šećera u krvi mijenja svoju boju- kada je nivo uravnotežen tetovaža je plave boje, ukoliko postoji nizak nivo šećera u krvi tetovaža postaje braon boje.

Tehnološki eko sistemi

Uzimajući u obzir nivo ulaganja tehnološki kompanija u istraživanja vezana za dijabetes i pametna rješenja za lakši život i bolju i kvalitetniju svakodnevnicu  osoba sa dijabetesom tip 2, moramo biti optimistični.

Zaključak: Dostupnost, jednostavnost i naprednost rješenja koje nam budućnost donosi zasigurno će naš život učiniti ljepšim, lakšim i kvalitenijim.

Započni zdraviji život danas

Povezani članci

Ishrana

Dijabetes tip 2 – Riba i plodovi mora

Zahtjevno je i teško napraviti sve izmjene u životnom stilu i navikama koje dijagnoza dijabetes tip 2 zahtijeva.
Ipak, nakon povećane fizičke aktivnosti, prilagođavanja i odabiru odgovarajuće terapije, posljednji korak nije toliko zahtjean. Uvrstite više ribe i morskih plodova u svoju ishranu i jednostavno poboljšajte svoje zdravlje.