Čaj i dijabetes tip II

Evropsko udruženje za proučavanje dijabetesa predstavilo je rezultate uticaja čaja na dijabetes zasnovano na 19 studija sa preko milion učesnika.

Naveli su da ispijanje čaja u količini 4 šoljice dnevno može smanjiti mogućnosti razvoja dijabetesa za čak 17%.

Ovim istraživanjem dokazano je da usvajanje samo jedne jednostavne navike kao što je svakodnevno ispijanje crnog ili zelenog čaja možemo preventivno djelovati i umanjiti rizik od razvoja dijabetesa tip 2.

Zašto čaj ima tako blagotvorno dejstvo?

Nezavisno od vrste čaja koji konzumirate, sve studije dokazuju isto, samo jedna šoljica čaja dnevno smanjuje rizik od razvoja dijabetesa za 1%.

Pozitivan uticaj čaja na zdravlje dovodi se u vezu sa antioksidantima i polifenolima koji se nalaze u sastavu svih čajeva. Sa povećanjem količinom popijenog čaja, povećava se i učinkovitost čaja.

Ipak, treba uzeti u obzir da je najveći rizik od razvoja dijabetesa tip 2 povezan sa našom tjelesnom masom. Pratite smjernice dosadašnjih studija, usvojite zdrave životne navike i aktivno se bavite sportom, birajte prirodna rješenja i preporuke stručnjaka kako bi sačuvali svoje zdravlje i smanjili rizik od nastanka dijabetesa.

Trenutno dostupan bonus!

Curalife Kuvar

84 recepta za zdravu i ukusnu ishranu dijabetičara

Povezani članci

Ishrana

Dijabetes tip 2 – Riba i plodovi mora

Zahtjevno je i teško napraviti sve izmjene u životnom stilu i navikama koje dijagnoza dijabetes tip 2 zahtijeva.
Ipak, nakon povećane fizičke aktivnosti, prilagođavanja i odabiru odgovarajuće terapije, posljednji korak nije toliko zahtjean. Uvrstite više ribe i morskih plodova u svoju ishranu i jednostavno poboljšajte svoje zdravlje.