happy life

Kako uživati u životu i pored dijagnoze dijabetes tip 2

Dijagnoza dijabetes tip 2 podrazumijeva određene promjene u životnom stilu, ali ne znači da i dalje ne možete raditi sve što i do sada i uživati u životu.

Naprotiv, ukoliko naravite male promjene, postići ćete velike rezultate. U nastavku vam dajemo nekoliko savjeta kako da se prilagodite novom stanju ne odričući se stvari i navika u kojima uživate.

BIRAJTE PAMETNO

Ovaj savjet se odnosi na izbor hrane koju konzumirate. Nije neophodno promijeniti način ishrane u potpunosti, već je najbolje birati zdravije varijante i prilagoditi porcije vašem novonastalom stanju i potrebama.

I dalje možete uživati u ukusnim obrocima i ponekom slatkišu, čašici dobrog vina dok god ste spremni na kompromis-prilagođavajte izbore potrebama, pravite plan ishrane i trudite se da ostanete dosljedni u pridržavanju.

VJEŽBAJTE REDOVNO

Preporučeno je vježbati bar 30 minuta dnevno, pet dana nedeljno. Odaberite vježbe koje vama odgovaraju, tako da uživate u vježbanju. Ojačajte srce aerobikom, vježbe istezanja i balansa pomoći će vam da ojačate mišiće.

Kada vam vježbanje postane dnevna aktivnost, primijetit ćete rezultate svog truda, što će poboljšati vaše raspoloženje i pozitivno uticati na vaše samopouzdanje.

REDOVNO POSJEĆUJTE DOKTORA

Redovne posjete doktoru olakšaće vam praćenje promjena stanja i regulaciju nivoa šećera u krvi prema vašim potrebama  i ciljevima.

Pratite stanje i promjene kako bi na vrijeme shvatili ukoliko vam nešto ne prija-diskutujte o onome šro vam zabrinjava, postavljajte pitanja o ishrani i preporukama za zdraviji stil života. Profesionlano mišljenje dato na osnovu vašeg stanja, olakšaće vam donošenje odluka.

ZNANJE JE MOĆ

Upoznajte se sa svim rizicima koje donosi dijabetes tip 2, i načinom prevencije. Budite korak ispred potencijalnih rizika, preuzmite preventivne mjere kako bi izbjegli mogućnost razvoja komplikacija povezanih sa vašom dijagnozom.

Učlanite se u grupu podrške i podijelite svoje iskustvo ili nedoumice, više mišljenja i iskustava mogu biti od pomoći.

BIRAJTE PRIRODNO

Jedna od najčešćih preporuka osobama s adijabetisom jeste da biraju prirodne sastojke, kako u ishrani tako i u terapijama.

Svježe voće i povrće i prirodni napitci olakšaće vam put promjene, i doniejće brojne benefite po vaše zdravlje i stanje.

Tu su i prirodna rješenja kojima je moguće regulisati nivo šećera u krvi- U zadnjih nekoliko godina na tržištima širom svijeta dostupan je potpuno prirodan suplemement Curalin, proizveden po principia ajurvede, hiljadu godina stare medicine.

Kombinacijom 9 različitih biljaka stvoren je suplement koji ima nevjerovatno pozitivno dejstvo na dijabetes. Regulišite nivo šećera u krvi potpuno prirodno, bez rizika i komplikacija, rješenjem iz prirode. 

Započni zdraviji život danas

Povezani članci