Bočica CuraLin-a iz koje su ispale kapsule, položena na ravnu površinu ispred žute pozadine

Studija potvrdila: CuraLin se dobro podnosi i primjetno poboljšava HbA1c test kod dijabetičara

Izrael: Upotrebom CuraLin prirodnog suplementa tokom jednog mjeseca, osobe sa dijabetesom tip 2 su iskusile blagotvorni uticaj i značajno smanjenje hemoglobina A1C (HbA1c), potvrdila je studija objavljena u časopisu Diabetes/Metabolism Research and Reviews.

Dijabetes tip 2 je stanje organizma otpornog na hormon insulina, odnosno stanje organizma u kojem insulin ne može na odgovarajući način prenijeti glukozu (šećer) do ćelija u kojima će je transformisati u neophodnu energiju, već se šećer zadržava u krvi.

Samim tim, dolazi i do poremećaja nivoa šećera u krvi što može oštetiti organe i prouzrokovati niz drugih komplikacija. Lijek za dijabetes ne postoji, međutim on se može kontrolisati vježbanjem, dijetom i odgovarajućom terapijom.

Izbalansiran, nutritivan režim ishrane, fizička aktivnost i održavanje “umerene” kilaže su osnovni postulati po kojima dijabetičari treba da žive. Ipak, postoji i dodatna komponenta koja umnogome može poboljšati kvalitet života i zdravlje dijabetičara – unos pojedinih biljaka!

CuraLin je 100% prirodan suplement, namijenjen osobama koje žele da kontrolišu svoj nivo šećera u krvi, ali i da uživaju u životu. Preparat kombinuje iskustva ajurvede, medicine stare hiljadama godina i moderne nauke i napredne tehnologije.

Svaka kapsula sadrži isključivo premijum sastojke, a CuraLife proizvodnja garantuje i sigurnost i jednaku moć svake doze iz pakovanja. Nezavisna kontrola kvaliteta potvrđuje da samo najbolji i najkvalitetniji preparat stiže do krajnjeg korisnika. CuraLin sadrži čak 9 (potpuno) prirodnih sastojaka!

Roni Vajnberg Siboni sa Hebrejskog Univerziteta u Jerusalimu i njegove kolege, bili su odlučni da ispitaju sigurnost i efikasnost CuraLin suplementa kod osoba koje imaju dijabetes tip 2.

Kako je izgledala studija CuraLin-a

Studija je uključila odrasle pacijente koje imaju dijabetes tip 2. Istraživanje je podrazumijevalo da polovina uključenih pacijenata dobija CuraLin, dok je druga polovina dobijala placebo. Pad na HbA1c testu je bio uočljiv već nakon mjeseca dana, što je bio ujedno i primarni cilj istraživanja.

Sekundarni cilj istraživanja je bila i analiza sedmodnevnog HbA1c testa koji je pokazao smanjenje za više od 0,85 mmol/l do 1,7 mmol/l. Upitnik o opštem zadovoljstvu tokom trajanja terapije je bio još jedan važan pokazatelj uspješnosti studije.

Istraživači su došli do sledećih zaključaka:

  • Nakon mjesec dana studije, test Hb1Ac je bio redukovan za 1.6 mmol/l kod pacijenata koji su dobijali CuraLin, odnosno za 0,68mmol/l kod pacijenata koji su dobijali placebo;
  • Čak 72% pacijenata u CuraLin grupi je iskusilo pad HbA1c testa, dok je svega 35% imalo takvo iskustvo upotrebom placeba;
  • Upitnik koji su popunjavale osobe koje su dobijale CuraLin preparat je pokazao da je opšte zadovoljstvo bilo veće nego kod onih koji su dobijali placebo.

“Upotreba CuraLin-a kod osoba sa dijabetesom tip 2, značajno smanjuje test HbA1c nakon mjesec dana korišćenja, a preparat dobro podnose ispitanici”, zaključak je ove izuzetno važne studije.

Započni zdraviji život danas

Povezani članci